La Galați au avut loc discuții cu înalți reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Republicii Moldova și României despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina.

Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii al României, Sorin Grindeanu, a anunțat că în perioada următoare vor fi luate măsuri pentru a fi crescută capacitatea de tranzit prin România a cerealelor ucrainene de la 2 la 4 milioane de tone în fiecare lună.

„Am căzut de acord că trebuie accelerate exporturile de cereale ucrainiene în contextul atacurilor din ultimele săptămâni asupra porturilor ucrainene de la Reni și Ismail. În cadrul acestor întâlniri, am subliniat importanța rutelor de transport românești terestre, pe cale ferată, dar și navale pentru menținerea unui flux continuu pentru exporturile și importurile din Ucraina. Din perspectiva transportului pe Dunăre, Canalul Sulina este singura cale navigabilă viabilă pentru aceste transporturi și de aceea este important să optimizăm capacitatea acestei rute. A fost o întâlnire extrem de bună, fructuoasă, care ne va duce prin măsurile pe care le vom lua la creșterea capacității de tranzit a cerealelor care provin din Ucraina, prin România, astfel încât de la peste 2 milioane de tone cât avem acum lunar să ajungem la ținta pe care ne-am propus-o în perioada următoare și anume de aproape 4 milioane de tone", a detaliat ministrul Sorin Grindeanu.

 În cadrul reuniunii, vicepremierul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău, a spus că Republica Moldova este un exemplu de solidaritate și va continua să fie aproape de poporul ucrainean.De asemenea, oficialul a vorbit și despre efectele negative ale războiului din Ucraina asupra producătorilor agricoli din Republica Moldova.

„Astăzi, Republica Moldova asigură tranzitul produselor agricole din Ucraina spre Uniunea Europeană, ținând cont de interesele agricultorilor noștri și de faptul că suntem un stat producător și exportator de cereale. Potrivit oficialului, interesul Republicii Moldova „este să creștem capacitățile de transport pe cale feroviară și navală”.

„Problema actuală este că avem o calitate precară a infrastructurii feroviare și navale, fapt ce reduce capacitatea de transportare a produselor agricole. Pentru a asigura o conexiune mai rapidă a bunurilor spre UE, trebuie să sporim investițiile. Este important că Republica Moldova a fost inclusă în procesele decizionale și în noile rute logistice, ceea ce crește gradul de coeziune. Aceasta ar însemna resurse și eforturi suplimentare, însă doar prin cooperare, vom putea dezvolta proiecte durabile pe plan regional și să asigurăm interconexiunea cu infrastructura europeană”, a subliniat Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii de la Chișinău.

Reuniunea de la Galați a avut loc întru-un context în care Rusia a ieșit din Inițiativa pentru cereale la Marea Neagră. În cadrul ei au mai participat coordonatorul pentru sancțiuni al Departamentului de Stat al SUA, Jim O'Brien, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, reprezentanta Comisiei Europene Magda Kopczynska, viceprim-ministrul ucrainean Oleksandr Kubrakov.

Și Statele Unite ale Americii au promis asistență financiară vecinilor Ucrainei, pentru a achiziționa nave precum șalupe pilot și pentru a facilita transbordarea și tranzitul transfrontalier al cerealelor din Ucraina. De asemenea, SUA vor contribui la modernizarea infrastructurii pentru transportul feroviar și rutier și transbordare, extinderea accesului la piese pentru vagoanele de tren și liniile de asamblare a căilor ferate și sprijinirea sectorului privat de-a lungul Dunării, în creșterea capacității de export.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE