În plus, Moody's atrage atenţia că Moldova nu arată o diversificare economică şi a exporturilor. Alte slăbiciuni identificate de agenţia de evaluare sunt lipsa de transparenţă şi responsabilitate fiscală de care a dat dovadă Chişinăul în ultimii ani, deşi Moody's aminteşte că guvernul, împreună cu Fondul Monetar, încearcă să rezolve această problemă.
Mediul economic din Republica Moldova, este, pe de altă parte, foarte vulnerabil faţă de fluctuaţiile valutare, în contextul ponderii mari a activelor bancare în valută.
Amintim că, în luna februarie curent, Ministerul Finanţelor R. Moldova a anunţat că a semnat un contract cu Moody's în vederea prestării serviciilor de evaluare a rating-ului ţării.
Şi asta, după ce în noiembrie 2009, Agenţia Moody's a relatat despre revocarea tuturor ratingurilor Moldovei, din cauza volumului insuficient de informaţii veridice acordate de Moldova pentru elaborarea ratingurilor în continuare. Ultimul rating al agenţiei Moody's a fost atribuit Moldovei la 24 mai 2006, când plafonul de ţară pentru datorie în valută străină a fost redus de la Caa1 la B3 după metodologia Moody's.
Ratingul Moldovei pentru împrumuturi în valută străină pe termen lung, de “B-“, reflectă riscurile de finanţare externă şi slăbiciunile structurale ale economiei, precum şi incertitudinea prelungită privind situaţia politică internă.