Înaltul oficial a menționat că, textul Legii cu privire la avocatul poporului, necesită îmbunătățiri. „Ne exprimăm doleanța ca, înainte de a fi promulgată, acestei legi să i se aducă anumite îmbunătățiri, în vederea corespunderii acestui act legislativ cu normele internaționale la care Republica Moldova este parte”, a declarat reprezentantul ONU.
De asemenea, Nicola Harrington-Buhay a spus că una din prioritățile organizației este acordarea sprijinului logistic autorităților Republicii Moldova pentru desfășurarea recensământului populației și locuințelor în 2014. „Specialiștii Fondului ONU pentru Populație au oferit consultări reprezentanților Biroului Național de Statistică pentru ca recensământul să se desfășoare în conformitate cu standardele internaționale”, a mai menționat demnitarul.
Coordonatorul rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite a vorbit și despre proiectul PNUD de implementare, în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, în cadrul scrutinelor a votului electronic, fapt care ar asigura o mai mare transparență în raporturile dintre stat și cetățeni.
Șeful statului i-a mulțumit coordonatorului rezident al ONU pentru multiplele proiecte derulate de PNUD în țara noastră privind respectarea drepturilor omului, protecția mediului înconjurător, reducerea mortalității infantile, accesul la servicii în zonele rurale, managementul migrației, precum și îmbunătățirea calității guvernării.
Nicolae Timofti și-a exprimat satisfacția față de desfășurarea proiectului PNUD pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale ale Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.Șeful statului a subliniat importanța acestor proiecte, care contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor.