Zeci de persoane au fost ucise într-o serie de atacuri coordonate cu bombă în capitala siriană, Damasc. Violenţele au avut loc în districtul Jaramana, o zonă din estul oraşului, loială preşedintelui Bashar al-Assad. Avioanele militare ale regimului represiv nu mai pot survola nestingherite regiunea de nord a Siriei, întrucât la sol, rebelii îşi îndreaptă noua artilerie spre cer, scrie RadioFranceInternationale.
Presa siriană de stat vorbeşte despre cel puţin două atacuri puternice cu maşini-capcană.
Alte două dispozitive de mici dimensiuni au explodat pe străzile învecinate, provocând pagube materiale.
În ultimele zece zile, rebelii au preluat controlul a cinci baze militare şi aeriene şi şi-au întărit de asemenea prezenţa în jurul oraşelor Alep şi Idlib.
În plus, ei deţin arme din ce în ce mai performante, inclusiv dispozitive antiaeriene. Nu mai departe de marţi, rebelii au doborât un elicopter al armatei fidele preşedintelui Assad.
Prin urmare, avioanele militare ale regimului represiv nu mai pot survola nestingherite regiunea de nord a Siriei, întrucât la sol, rebelii îşi îndreaptă noua artilerie spre cer. Aceste arme au aparţinut regimului, dar au ajuns în posesia insurgenţilor, după ce bazele militare au căzut în ultimele zile în mâinile Armatei Siriene Libere.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE