În perioada 1-9 mai cetățenii vor marca mai multe evenimente, Ziua Muncii, Sărbătorile Pascale și Ziua Europei. Cu acest prilej, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu a lansat un apel în care îndeamnă populația să dea dovadă de responsabilitate, să respecte legislația rutieră, cea cu privire la întruniri și să renunțe, așa cum prevede legislația în vigoare, la mesaje xenofobe și simboluri interzise, cum ar fi panglica bicoloră,notează Jurnal.md.

Potrivit șefului IGP, analiza infracționalității din anii precedenți demonstrează că anume în această perioadă din cauza abuzului de alcool există riscul creșterii infracționalității. Poliția RM face un apel către populație să respecte măsura în acest sens. Totodată, în această perioadă revin mai mulți concetățeni de ai noștri de peste hotare, traficul rutier se amplifică.

„Rugăm ca toți conducătorii auto să dea dovadă de responsabilitate și să respectăm cu toții Regulamentul circulației rutiere”, a spus șeful IGP în cadrul unui briefing.

La 1 mai, de Ziua Muncii, toți polițiștii vor fi la datorie. „Aș ruga să fim precauți în zone aglomerate, piețe, magazine, să fim atenți la bunurile personale. Cei care preferă să iasă la un grătar să ia aminte dacă se permite aprinderea focului în acele locuri”.

La 9 mai, de Ziua Europei, sunt planificate diverse evenimente publice pe întreg teritoriul RM. Apelul forțelor de ordine către cetățeni e de a respecta legislația cu privire la întruniri.

În context, șeful IGP a amintit că este interzis purtarea panglicelor bicolore.

Din 1 mai, în aerogara Aeroportului Internațional Chișinău vor avea acces doar persoanele care au bilete îmbarcare în avion. Ceilalți vor fi nevoiți să aștepte în afara aerogării. Anunțul a fost făcut de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca. Acesta însă nu a precizat perioada în care va fi valabilă această restricție.

„Această măsură este impusă în vederea securizării aeronautice și pentru a evita anumite situații neplăcute care pot fi declanșate în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Îndemn cetățenii Republicii Moldova să monitorizeze permanent informația publicată pe site-ul Poliției de Frontieră, dar și pe resursele media folosite de către aceasta pentru a fi informați la timp despre punctele de trecere cele mai solicitate, intervalul de timp de trecere cel mai solicitat, astfel, încât să aibă opțiunea de a selecta alte puncte de trecere a frontierei, în scopul evitării creării rândurilor la frontieră”, a precizat Ruslan Galușca în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful IGPF a menționat că a fost majorat numărul de polițiști de frontieră în cadrul AIC, „astfel încât fluxul de pasageri să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE