Partidul Șor a venit cu o reacție după ce Comisia Electorală Centrală a decis astăzi că formațiunea a fost finanțată îb cadrul campaniei electorale contrar prevederilor electorale, obligând-o să achite 2,09 milioane de lei în bugetul de stat. 

 

„Partidul ”ȘOR” consideră inadmisibile astfel de presiuni și califică decizia respectivă nu doar ca un atac la adresa formațiunii politice, dar și o ofensă pentru cei 120 de mii de alegători, care au votat partidul la scrutinul parlamentar. Ne rezervăm dreptul să contestăm în judecată această decizie dubioasă a Comisiei Electorale Centrale, care este rezultatul provocărilor din partea oponenților noștri politici și electorali”, 

CEC a stabilit că Partidul „Șor” a încălcat prevederile Codului electoral, motiv pentru care este somat ca în termen de șase luni să verse în bugetul de stat 2 090 000 de lei. Este vorba de finanțarea partidelor din partea companiilor care au avut contracte cu statul. Totodată, CEC va sesiza Procuratura Generală să ancheteze agenții economici respectivi pentru fals în declarații.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE