„Moscova va da un răspuns adecvat la acțiunile Chișinăului” a declarat Ministerul rus de Externe pentru agenţia de stat RIA Novosti, marți, 19 martie, după ce un diplomat al Ambasadei Rusiei la Chişinău a fost declarată „persona non grata” din cauza deschiderii unor secţii de votare pe teritoriul regiunii transnistrene a R. Moldova, pentru alegerile prezidenţiale din Rusia, contrar poziției autorităților moldovenești.

„Ministerul rus de Externe a declarat pentru RIA Novosti că Moscova va da un răspuns adecvat la acțiunile Chișinăului. O sursă RIA Novosti de la Moscova, comentând expulzarea diplomatului, a calificat-o drept o răzbunare a democrației. Potrivit acestuia, gestul ilustrează clar esența actualelor autorități moldovenești”, scrie agenţia de stat RIA Novosti.

Pe 19 martie, un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat marți, 19 martie, despre convocarea ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, la MAE.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, anunță într-un comunicat de presă autoritățile de la Chișinău.

Acum o săptămână, ambasadorului Oleg Vasnețov i-a fost exprimat protestul în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, contrar solicitării MAE.

În stânga Nistrului au fost deschise șase secții de votare, pentru cei circa 220 de mii de cetățenii ruși care locuiesc acolo.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE