Spaniolul Rafael Nadal, cu 22 de Grand Slamuri la activ, în Era Open, a fost eliminat dramatic în sferturile turneului ATP de la Brisbane de australianul Jordan Thompson. Ibericul a resimțit din nou durerei la picior și după meci a recunscut că nu este 100% sigur de participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului, care începe peste o săptămână.

Rafa Nadal a fost învins în set decisiv în sferturile de la Brisbane, Jordan Thompson impunându-se cu 5-7, 7-6, 6-3, după aproape 3 ore și jumătate de joc și 3 mingi de meci salvate.

"Matadorul" a dezvăluit că a resimțit din nou dureri la picior, iar acum pune sub semnul întrebării participarea sa la Australian Open. Nadal a spus că nu este 100% sigur de nimic în aceste momente și așteaptă să vadă în ce stare se va afla în zilele următoare, pentru a vedea dacă este vorba despre o accidentare serioasă sau doar oboseală musculară.

„Trebuie să văd în ce stare voi fi când mă voi trezi mâine. Am vorbit în aceste zile, în general despre lucruri pozitive. De asta încerc să nu fiu exagerat de pozitiv când vorbesc. Vorbesc cu multă precauție pentru că știu că pentru corpul meu e dificil să joace turnee la nivel înalt după pauza de un an. Când lucrurile devin și mai dificile, nu știi cum va reacționa corpul tău. Trebuie să fiu deschis. Nimic nu s-a schimbat pentru mine. Felul în care abordez tot nu s-a schimbat deloc. Trebuie să iau totul așa cum vine. Dacă lucrurile se întâmplă și am o problemă într-o parte a corpului sau în alta, atunci trebuie să accept asta. Este un început. Nu am mai jucat la un turneu de atât de mult timp. Nu am jucat la un turneu și nici nu m-am antrenat la cel mai înalt nivel în ultimele 4 luni. După cum am spus, ultimele luni au fost bune din punct de vedere al intensității, dar nu a fost o perioadă lungă de timp. Nu știu. Sper că nu e nimic grav și mă voi putea antrena săptămâna viitoare și să joc la Melbourne. Sincer, în acest moment nu sunt 100% sigur de nimic", a declarat Nadal la conferința de presă.

Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open începe pe 14 ianuarie. Până atunci, însă, urmează la bărbați un turneu ATP 250 la Adelaide și Auckland.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE