Tenismanul moldovean, Radu Albot a trecut cu brio de primul tur al calificărilor la turneul Masters 1000 de puncte de la Indian Wells, SUA, considerat de specialiși un mini Grand Slam în circuitul de tenis. Albot l-a învins în minim de seturi pe italianul Mattia Bellucci, situat pe locul 150 ATP, cu scorul de 6-3 6-4, dupa o oră și 34 de minute de joc. În ultimul tur de calificare pe tabloul principal, Radu Albot se va duela cu germanul Jan-Lennard Struff, locul 134 mondial, care l-a învins pe francezul Geoffrey Blancaneaux, cu scorul de 2-0 (6-4, 6-2).

Cei doi s-au întâlnit de 6 ori până acum în circuitul ATP, iar jucătorul nostru l-a învins doar o singură dată pe Struff. Partida dintre Albot și Struff este programată în această seară de la ora 21.00, ora Moldovei.

În lipsa lui Djokovic și Nadal, turneul de la Indian Wells îi are ca favoriți pe Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas, capii de serie 1 și 2 care vor încerca să ajungă pe prima poziție a clasamentului ATP la primele două turnee ATP Masters 1000 din 2023.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, după care va urma Miami Masters, 19 martie-2 aprilie 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE