Ministrul Ulianovschi a apreciat inițiativa Președinției Slovace în Grupul de la Visegrad de organizare a discuțiilor privind viitorul PaE în formatul respectiv. „Această întâlnire reprezintă un început de discuții, care cu siguranță vor continua la reuniunile de nivel înalt la mijlocul săptămânii viitoare la Bruxelles, la care va lua parte și delegația Republicii Moldova, condusă de către prim-ministrul Pavel Filip”. 

„Sunt sigur că avansarea dialogului politic și cooperării sectoriale în cadrul PaE, va contribui esențial la dezvoltarea relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și pe viitor și vor asigura sustenabilitatea proceselor de reforme”, a mai declarat șeful diplomației moldovenești. 

De asemenea, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul actual al reglementării transnistrene și al acțiunilor menite să dinamizeze procesul de negocieri, fiind abordată și problematica cooperării în cadrul OSCE. Ministrul Miroslav Lajčák a reiterat disponibilitatea Slovaciei în calitate de țară care deține Președinția în cadrul OSCE, să contribuie la procesul de reglementare transnistreană, bazat pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în limitele granițelor recunoscute internațional, cu un statut special pentru regiunea transnistreană. 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Grupului de la Visegrád și Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat la 6 mai, în capitala Slovaciei, orașul Bratislava.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE