Chiar dacă insistă că nu s-ar fi aflat la volan în cazul accidentului soldat cu moartea colegului său, fostul vicecomisar din Călăraşi a fost condamnat la patru ani închisoare şi luat sub strajă chiar din sala de judecată, informează Politik.md.
Procurorii au prezentat probe că inculpatul, care la momentul comiterii crimei deţinea funcţia de vicecomisar al raionului Călăraşi, a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate, soldată cu decesul unui alt poliţist.
Cazul a avut loc pe 27 octombrie 2009, pe traseul Ungheni – Chişinău, la ieşirea din s.Corneşti, când a avut loc un accident rutier cu implicarea a doi colaboratori de poliţie care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului unul dintre poliţişti a decedat.
Din materialele acumulate de procurori reiese că, în seara acelei zile, vicecomisarul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu de model „Lada Calina”, avându-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Acesta a pierdut controlul asupra automobilului, a derapat, după care s-a lovit într-o construcţie. În rezultatul accidentului, pasagerul a decedat pe loc.
Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost dus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcooscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice, ultimul însă, s-a eschivat de la prescripţiile legale, părăsind spitalul. 
Potrivit procurorilor, deşi au fost acumulate probe incontestabile care indicau asupra vinovăţiei vicecomisarului, confirmate şi prin declaraţiile martorilor, acesta insistă că nu el s-ar fi aflat la volan în acea noapte tragică, ci ofiţerul decedat.  
În anul 2011, Judecătoria Ungheni l-a condamnat pe vicecomisar la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa, considerând-o ilegală. Astfel, recent, Curtea de Apel Bălţi a admis apelul procurorilor, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărâre prin care inculpatul a fost condamnat la patru ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de patru ani, fiind luat sub strajă din sala de judecată.
De asemenea, inculpatul urmează să achite succesorilor părţii vătămate un prejudiciu moral în sumă de 100 mii lei şi cheltuielile de judecată în sumă de 18 mii lei. 
Decizia este cu drept de atac.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE