Partidul Social Democrat (PSD) critică dur actuala coaliție aflată la conducere, Alianța pentru Integrare Europeană (AIE), deoarece ”constată un decalaj periculos dintre promisiunile și acțiunile practice”.
Dumitru Braghiș, președintele partidului, consideră că AIE face doar promisiuni. ”AIE a degenerat într-o diminuare a nivelului de trai al populației prin majorarea prețurilor la produsele alimentare, a tarifelor la energia electrică, energia termică și gazele naturale”, a declarat Braghiș, luni, 1 februarie în cadrul unei conferințe de presă.
În același context, Bragiș a propus să fie aplicat programul anticriză lansat de PSD, unde era inclus controlul asupra prețurilor, a tarifelor, dar să fie urmărită și atitudinea față de monopoliști. Dar și să fie discutate aceste probleme în Parlament și să fie identificate căi de soluționare a situației.  
De asemenea, președintele PSD a menționat și despre titrarea filmelor în limba română, care a fost intens discutată în luna ianuarie, că ”este o decizie care trebuie rezolvată, dar mă întreb dacă vor fi traduse filmele, oamenii vor avea bani să procure biletele. Cred că este o problemă populistă pentru a ascunde toate celelalte probleme. Deoarece oamenii nu merg la film pentru că nu au bani”.    
Solicitat de Politik, serviciul de presă al Guvernului nu a comentat acuzațiile făcute de Dumitru Braghiș din motive că premierul și purtătorul de cuvânt se află la Kiev.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE