„Ei spun că ne-au dat ajutoare, 2700 de lei. În două luni de zile este imposibil de trăit. Aș vrea să vedem pe cei de sus dacă vor putea trăi cu așa bani. Au dat ajutor doar la patentari. Uitați-vă la magazinele mari, voi chiar nu vedeți câtă lume este acolo, dar de ce noi nu putem lucra. Nu mai avem situația când piața este plină de cumpărători, pentru că nu au ce să cumpere”, a spus una dintre protestatoare.

O altă manifestantă a spus că nu e corect ca piețile din alte raioane să fie deschise, iar cea din Chișinău să rămâna închisă, calificând decizia drept una discriminatorie.

„Eu ne tot spun că ne înțeleg că nouă ne este greu, dar nu ne dau nicio garanție. Tot spun luna viitoare deja de ceva timp”, a spus aceasta.

La scurt timp, consilierul prim-ministrului Vitalie Dragancea a venit să discute cu oamenii. Acesta a declarat că restricțiile vor fi scoase treptat și a îndemnat oamenii să aibă răbdare.

„Restricțiile au fost prelungite pentru a nu admite un val mare de infecții mare. Observați că acum, pas cu pas, dăm drumul înapoi la activități. Cel mai mult Guvernul suferă de la asta. Au scăzut încasările și iată crește tensiunea socială. Dacă o să permitem reluarea activităților, ne temem că o să avem un val care o să ne răstoarne. Știți cu toții ce sistem de sănătate avem. Din data de 1 iunie toate piețele și centrele comerciale își vor relua activitatea. Scopul nostru este să pregătim regulile pentru aceasta.Dumneavoastră credeți că Guvernului îi trebuiesc probleme? Haideți să ne pregătim de deschidere. Noi nu ne putem permite riscul să generăm valuri mari”, le-a spus Dragancea.

Potrivit deciziei Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică piețile din Chișinău și Bălți rămân închise până pe 30 iunie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE