mondonews.roSupărați pe faptul că a fost scumpită energia electrică, mai multe persoane anunță că vor protesta mâine la prima oră în fața sediului Agenției Naționale de Reglementare în energetică, informează Politik.md.
Grupul de inițiativă se mobilizează în cea mai mare parte pe internet și declară că va veni în fața instituției la ora 8 dimineața.
”Au scumpit curentul, au scumpit gazul, în curând și alimentele. Ne întoarcem la epoca de piatră. (...) Am convenit de comun acord sa ne adunam miercuri la ora 7:45 in fata Poștei Centrale. Apoi vom merge în marș până la ANRE, care sa află un cartier mai jos, și să huiduim colaboratorii ANRE cand vor veni la serviciu”, se menționează în apelul lansat public de organizatori.

Amintim că decizia de majorare a a tarifelor pentru energia electrică a fost luată vineri, 17 iulie. Pentru rețelele de electrice de distribuție din Nordul țării: RED Nord și RED Nord Vest, noile tarife majorate vor fi de 2,23 lei - față de 1,71 lei kw/h, și respectiv 2,33 lei  - față de 1,73 lei așa cum era până acum. În același timp, a fost majorat și tariful la gazele naturale, care va costa acum 6 538 lei mia de metri cubi, sau cu 15,4% mai mult decât prețul de până acum de 5 971 de lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE