La 31 mai 2011, Gimnaziul din comuna Corjova, r-nul Dubăsari a fost înconjurat de către reprezentanții structurilor paramilitare din regiunea transnistreană a R. Moldova, administrația instituției de învățământ fiind amenințată, iar desfășurarea Careului solemn a fost perturbată prin deconectarea energiei electrice, de asemenea, a fost interzisă intonarea imnului și arborarea tricolorului R. Moldova.
 
Locuitorii comunei Corjova continuă a fi intimidați, persecutați și amenințați de către structurile ilegale din regiune, fiind obstrucționați să-și exercite drepturile lor constituționale.
 
Astfel, pentru a împiedica deschiderea secției de votare precum și participarea alegătorilor din localitate la alegerile locale, reprezentanții structurilor ilegale din orașul Dubăsari efectuează vizite la domiciliul locuitorilor din Corjova pentru a-i forța să renunțe la procesul electoral. Alegătorii sunt amenințați cu pierderea locurilor de muncă, cu majorarea prețului pentru serviciile comunale sau chiar cu moartea.
 În condițiile în care lipsesc orice garanții pentru securitatea, viața și sănătatea persoanelor în acest spațiu, locuitorii din Corjova vor renunța la exercitarea drepturilor lor constituționale.
 
În legătură cu abuzurile continue din zona de securitate comise de reprezentanţii administraţiei ilegale din regiune, Asociaţia „Promo-LEX” solicită autorităţilor constituţionale să sporească eforturile privind identificarea unor instrumente eficiente de garantare, promovare, respectare, apărare și reabilitare a drepturilor locuitorilor din regiunea transnistreană a R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE