Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupției (DNA) din România, Nistor Călin, consideră că dacă politicienii ar fi știut rezultatele ce vor urma, n-ar fi creat niciodată DNA. Opinia a fost expusă în cadrul unei vizite a demnitarului la Chișinău, comunică Politik.md.
În cadrul unei conferințe de presă expertul au împărtășit experiența României din ultimii 10 ani în lupta împotriva corupției și reformele în justiție.
”Nu există o formulă magică a combaterii corupției. Ce poate face România este să împărtășească din experiența sa. A fost o muncă grea, iar rezultatele au întârziat să apară. Efectele, însă, au fost extraordinare. Astăzi, 90% din inculpații trimiși în judecată de către DNA, sunt condamnați. Încrederea populației în justiție s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând la peste 60%, DNA fiind pe primul loc în încrederea populației.” a comunicat domnul Nistor Călin.
Totodată, procurorul consideră că pentru a ajunge la astfel de rezultate au fost nevoie de eforturi conjugate, printre care presiunile din partea societății civile, din partea organizațiilor internaționale, dar și o importantă voință politică. ”Dacă ar fi știut politicienii despre rezultatele care vor urma, nu ar fi creat niciodată DNA”, a adăugat Nistor Călin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE