Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase spune că în linii mari este de acord cu această idee. ”Eu cred că anume acei miniştri care nu pot combina, datorită agendei aglomerate, ambele funcţii ar putea, nu văd o problemă în acest sens. Noi ne vom conforma acestor cerinţelor, urmează doar să stabilim data exactă când se va întâmpla acest lucru”.
Întrebat Tănase dacă reuşeşte să combine ambele funcţii, ministrul a răspuns ”deocamdată mă descurc, indiferent că agenda parlamentară mă face să stau până la ora 23:00 la birou. Dacă am să simt că nu mai reuşesc, sigur am să o fac mai repede decât o prevede cadrul legal, pentru că încă nu am lipsit nici de la o şedinţă a Parlamentului”, a mai spus Tănase.
Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei spune că ”a venit timpul să mă ocup doar de minister, să fac faţă funcţiei deţinute. Nu pot spune că îmi ia prea mult timp mandatul de deputat, dar azi, 11 februarie, vom discuta asupra acestui proiect şi vedem când ne vom depune mandatele”.  
Și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru crede că este o iniţiativă bună, ”dar noi încă nu am discutat, însă pentru mine nu este nici o problemă să îndeplinesc aceste două funcţii chiar din potrivă mă ajută, fiindcă, în acest fel cunosc mai multe lucruri. Dacă vom hotărî să depunem mandatele, aşa voi face, nu este nici o problemă, oricum nu primim două salarii”.
Însă premierul Vlad Filat nu crede necesar să depună mandatul de deputat. ”Să nu credeți că este o preocupare a mea foarte mare și că de dimineață până seară gândesc la acest subiect. Mandatul de deputat l-am obținut de la alegători, deocamdată nu simt necesitatea să renunț la acest mandat, mai mult ca atât sunt președintele PLDM și trebuie să fiu alături de colegii mei în Parlament și să fiu implicat în procesul legislativ”, a spus Filat.
Amintim că ieri, liderul PD, Marian Lupu a cerut ca miniștrii să-și depună mandatele de deputat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE