La insistenţa procurorilor, primarul comunei Cruzeşti a fost condamnat la detenţie pentru comiterea abuzului de serviciu, fals în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.
Potrivit actului de învinuire, în perioada anilor 2003 – 2004, primarul şi-a eliberat un teren cu o suprafaţă de 0,1223ha, fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare a lotului şi fără a achita taxa stabilită pentru buget. Astfel, acesta a înregistrat pe numele său lotul de teren la Oficiul Cadastral Teritorial, cauzând intereselor publice un prejudiciu de 24747 lei.
În aceeaşi perioadă, primarul, folosind situaţia de serviciu a falsificat decizia consiliului local, prin care fiicei sale i-a fost alocat ilegal un teren pentru construcţie locativă în mărime de 0,1 ha.
Tot el a mai fost învinuit şi de faptul că, în decembrie 2006, contrar Codului familiei, a înregistrat căsătoria fictivă dintre fiica sa şi vărul acesteia pentru a justifica acordarea ilegală a lotului de pământ.
În 2009, inculpatul a fost condamnat doar la amendă în sumă de 5 mii de lei, sentinţa însă a fost atacată de procuror, care a solicitat ca primarul să fie recunoscut vinovat şi condamnat la 8 ani şi 2 luni închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe termen de 4 ani.
Un an mai târziu, Curtea de Apel Chişinău a dispus încetarea procesului penal în privinţa inculpatului motivând prin intervenirea termenului de prescripţie pentru tragerea la răspundere penală.
În urma recursului ordinar declarat de procuror, a fost casată decizia Curţii de Apel Chişinău şi dispusă rejudecarea cauzei de către aceeaşi instanţă în alt complet de judecători. Astfel, în mai 2011, inculpatul a fost condamnat doar pentru abuz de serviciu la amendă în sumă de 10 mii de lei, pentru celelalte capete de acuzare instanţa a dispus încetarea procesului penal pe motiv că există alte circumstanţe care condiţionează sau exclud desfăşurarea urmăririi penale.
Procurorii iarăşi au contestat decizia şi recent, inculpatul a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de detenţie cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 3 ani şi 6 luni.
Decizia Curţii de Apel Chişinău este cu drept de atac în termenii stabiliţi de lege.