Emmanuel Macron va vizita miercuri, 15 iunie, Republica Moldova. Aceasta este prima călătorie a președintelui de la realegerea sa în funcția de președinte.

În cadrul vizitei, el va petrece noapte la baza militară a NATO, Mihail Kogălniceanu, unde sunt dislocați soldați francezi, la peste trei luni de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Miercuri dimineață, 15 iunie președintele Franței va merge la București unde se va întâlni cu Klaus Iohannis, iar ulterior va ajunge și la Chișinău, la invitația Maiei Sandu.

O călătorie la Kiev, capitala Ucrainei, este în prezent în studiu, dar nu a fost încă stabilită o dată, potrivit Palatului Elysée. Dacă administrația președintelui vor face apel la prudență, nu neagă posibilitatea ca Emmanuel Macron să profite de faptul că se află în regiune pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy.

„Președintele a spus întotdeauna că se ia în considerare o călătorie la Kiev”, subliniază Elysée. Ultimul schimb telefonic dintre cei doi șefi de stat a avut loc joi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE