Premierul Dorin Recean este de părere că în urma reformei judiciare s-a reuşit eliminarea celor mai toxici judecători şi procurori din sistemul judiciar.

În cadrul unei emisiuni televizate, premierul a declarat că vede progres în reformă prin formarea noilor componenţe ale Consiliului Superior al Magistraturii şi Consiliului Superior al Procurorilor, care au trecut Pre-Vettingul, însă este nemulţumit de situaţia din sistemul judiciar, notează infotag.md

„Este clar, curăţarea sistemului irită mulţi oameni. Pe de altă parte, toţi cetăţenii doresc ca procurorii şi judecătorii să fie oneşti, iar acesta este obiectivul nostru, să existe organe de autoguvernare capabile să facă dreptate, atât în cadrul Procuraturii, cât şi printre judecători... Da, mai este mult de lucru în curăţarea sistemului judiciar, dar există deja anumite progrese”, a declarat premierul.

Premierul a remarcat că reforma justiţiei nu poate fi făcută într-o singură zi, deoarece trebuie să se respecte independenţa puterii judecătoreşti. El a menţionat experienţa României, care a durat peste 15 ani pentru a obţine o justiţie mai mult sau mai puţin eficientă.

„Aceasta nu înseamnă că putem aştepta 15 ani. Şi de aceea, personal, exercit presiuni acolo unde este posibil, pentru a accelera reforma”, a spus Recean.

Anterior, premierul Recean declara că va pronunța de fiecate dată numele judecătorilor și procurorilor când aceștea vor comite ilegalități.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE