Atac cibernetic la Î.S. „Poșta Moldovei”.

„ Guvernul a fost informat imediat despre incidentul cibernetic care a afectat recent Poșta Moldovei, o companie vitală în oferirea serviciilor poștale și financiare pentru cetățenii noștri.Autoritățile iau în serios acest incident și dorim să asigurăm publicul că suntem în colaborare strânsă cu întreprinderea afectată și cu autoritățile statului responsabile de securitate cibernetică pentru a adresa această problemă cât mai rapid și eficient posibil”, menționează Executivul.

La ora actuală, specialiștii lucrează în continuare la restabilirea sistemului informațional, după ce, ieri, „Poșta Moldovei” a fost supusă unui atac cibernetic, în urma căruia prestarea serviciilor poștale și financiare a fost sistată. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

„Autoritățile iau în serios acest incident, la etapa zilei de azi lucrează o echipă interinstituțională pentru a garanta că astfel de incidente de securitate cibernetică nu se vor produce în viitor. Toate eforturile sunt orientate pe recuperarea completă și sigură a sistemelor afectate, precum și investigarea acestui atac”, a declarat Daniel Vodă.

Amintim că, ieri, „Poșta Moldovei” a fost supusă unui atac cibernetic, care a generat probleme tehnice în sistemul informațional. Anul trecut, întreprinderea a fost ținta unor tentative de escrocherie, când mesaje false și link-uri dubioase au fost expediate cetățenilor din numele acesteia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE