Sper să aveți un mandat cât mai lung și plin de succes, dar și de stabilitate. Eu cred că instabilitatea la Chișinău va aduce bucurie la Moscova, nu în altă parte. Din acest punct de vedere vă urez mult succes. Aveți tot sprijinul nostru, pentru că tot ce e bine pentru dumneavoastră - e bine și pentru noi, că suntem același popor în două țări, prin voința unora mai puternici decât noi.
Această declarație a primului – ministru al României, Victor Ponta, a fost lansată în cadrul conferinței de presă susținută alături de omologul său din R. Moldova, Valeriu Streleț, anunță Politik.md. Astfel, premierul român a făcut referință la situația dificilă prin care trece țara noastră în prezent și faptul că o eventuală instabilitate politică ar putea aduce beneficii Kremlinului.
„Dar important este că România nu va fi niciodată Uniunea Sovietică, n-o să ia ceva cu forța. Și România va face ceea ce trebuie să facă, pentru cei care sunt de cealaltă parte a Prutului, nu din voința lor, repet.  Vom arăta că împreună putem să avem SMURD, împreună putem să avem grădinițe și spitale, împreună putem să avem drumuri și o economie mai performantă.
Nu a fost ușor, dar cu pași mărunți și inteligenți, vom face ca noi să fim principalul partener, să nu mai fie Rusia principalul partener comercial, ci România. Nu a fost ușor să mergem cu dl Leancă la Bruxelles – ca să fiți singura țară din parteneriatul Estic, care nu are nevoie de viză pentru călătorie în UE”, menționat Victor Ponta.
Același lucru l-a susținut și premierul moldovean, Valeriu Streleț, care a precizat că apropierea Republicii Moldova de UE se va face prin România. Șeful Executivului de la Chișinău a mulțumit pentru suportul acordat de România, pentru ajutorul financiar, dar și pentru sprijinul oferit în cadrul discuțiilor și negocierilor cu partenerii europeni. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE