Premierul Victor Ponta le-a solicitat diplomaţilor români, prezenţi la deschiderea Reuniunii Anuale a Dipolmaţiei Române, să spună de fiecare dată când este necesar că prioritatea absolută a României este Republica Moldova. Totodată, Ponta le-a cerut diplomaţilor români să întărească relaţiile cu ţările vecine, astfel încât România să devină "un partener şi un prieten regional care arată interes" şi nu doar un vecin, scrie agenția de presă Mediafax.ro.
Potrivit sursei, Victor Ponta le-a cerut diplomaţilor români să fie "mult mai activi" în promovarea faptului că „prioritatea absolută a României este Republiva Moldova".
„Eu am câteva priorităţi pe care le ştiţi deja din ultimii patru ani, pe care vreau să le reconfirm şi la care vreau să vă cer să fiţi mult mai activi. În primul rând, vreau să vă rog ca toţi reprezentanţii României în toate ţările, în toate structurile internaţionale, să continuaţi ceea ce de fapt e început de mai mult timp, să spuneţi că prioritatea absolută a României este Republica Moldova. Tocmai vin de la Chişinău, unde m-am întâlnit cu noul guvern, e al patrulea prim-ministru cu care lucrez şi cred că, acum, mai mult ca în alte perioade, Republica Moldova are nevoie de sprijinul nostru economic, politic, dar şi diplomatic”, a precizat Ponta.
Premierul român a fost prezent la deschiderea Reuniunii Anuale a Dipolmaţiei Române, unde a avut o alocuţiune, în care i-a asigurat pe dipolomaţi că vor avea tot timpul, „în ceea ce priveşte marile teme de politică externă, un consens între preşedinte, Guvern, Parlament”.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE