Polițistul de frontieră care a decedat în urma focurilor de armă de pe Aeroportul Internațional Chișinău este Serghei Muntean. Acesta avea 31 de ani și activa în cadrul Poliției de Frontieră din anul 2011, deținând funcția de agent-șef adjunct.

În context, Poliția de Frontieră a venit cu un mesaj de condoleanțe.

„Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, a colegului nostru Serghei Muntean. Polițistul de frontieră este victima agresorului care astăzi, pe Aeroportul Internațional Chișinău, a folosit arma de foc și a făcut două victime.

Angajații Poliției de Frontieră sunt profund îndurerați de moartea tragică a colegului și împărtășesc întristarea tuturor celor care l-au cunoscut. În aceste momente grele transmitem condoleanțe familiei, prietenilor și camarazilor, însoțite de gândurile noastre de mângâiere şi îmbărbătare”, este mesajul Poliția de Frontieră.

De asemenea, un mesaj de condoleanțe a fost transmis și familiei angajatului din securitatea aeroportuară.

„La fel, în legătură cu trecerea în neființă a colegului din securitatea aeronautică, echipa Poliției de Frontieră vine cu un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate, fie ca bunul Dumnezeu să aducă alinare și să îi dea putere să treacă peste aceste momente”, mai este menționat în mesaj.

Aeroportul Internațional Chișinău informează că, până la finalizarea masurilor procesuale efectuate de organele de drept, aeroportul va funcționa în regim special. Astfel, plecările se vor efectua prin sala de plecări a aeroportului Sosirile se vor efectua prin Sala Delegațiilor Oficiale și prin Sala Expres.

Poliția patrulează în preajma Aeroportului.

Două persoane au fost ucise în urma focurilor de armă de la Aeroport. Agresorul a fost neutralizat ș se află la spital în stare gravă Acesta este un cetățean din Tadjikistan de 43 de ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE