Ministerul Afacerilor Interne a reţinut maşina Primăriei municipiului Chişinău, care transporta cadouri pentru elevii Gimnaziului-internat din Străşeni. Ca urmare, poliţia l-a somat pe şofer să conducă spre Comisariatul sectorului Buiucani, de pe Calea Ieşilor.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat că maşina se află sub arest, până la moment încă nu cunoaşte care sunt motivele. „Consider că este un abuz, de data aceasta se vorbeşte despre o crimă a poliţiei împotriva copiilor, nu cred ca mai există un asemenea caz în lumea întreagă”, a declarat edilul.

În acest context, Dorin Chirtoacă a mai precizat că a mers personal la Străşeni să anunţe copiii că darurile vor ajunge cu întârziere şi de asemenea le-a zis că pomul de Crăciun este al lor. Până a ajunge la copiii de la Internat, primarul a fost oprit de poliţie, unde i-au interzis să meargă mai departe cu maşina. „Am mers pe jos, iar acolo mă aştepta la intrare vice-comisarul de la Străşeni. Am reuşit să mă văd cu copiii, datorită faptului că a apărut echipa de la Pro TV”, a menţionat Chirtoacă.

La întoarcere spre maşină, edilul a observat că poliţia i-au luat numerele de înmatriculare pe motiv că a expirat termenul de la revizia tehnică.

Cu o săptămâna Primăria a cumpărat un brad de la un locuitor din satul Cojuşna. În drum spre Chişinău, poliţia a reţinut bradul şi l-a transportat în Ocolul silvic din Străşeni, iar la 21 decembrie bradul a fost dus la Gimnaziul internat din Străşeni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE