Membrii Partidului Liberal Democrat au anunțat că își dorescă unificarea forțelor pentru a desemna un candidat la alegerile prezindențiale, care urmează să se desfășoare, informează Politik.md.
Acest lucru a fost aprobat în cadrul sedinței Consiliului Politic Naţional al PLDM, prin intermediul unei declarații.
„PLDM îşi exprimă disponibilitatea de dialog cu toate partidele pro-europene de opoziţie şi extraparlamentare pentru a identifica modalitatea de participare în alegerile prezidenţiale, precum şi pentru a nu permite manipularea şi fraudarea scrutinului.
Concentrarea mijloacelor de informare în masă, a justiţiei, a instituţiilor statului într-un singur pol; utilizarea practicilor corupte şi a şantajului pun în pericol desfăşurarea alegerilor prezidenţiale într-o manieră liberă şi corectă. Considerăm că partidele politice, societatea civilă şi instituţiile internaţionale trebuie să îşi unească urgent forţele, pentru a demonta situaţia curentă şi a nu permite controlul acestor alegeri de un grup de interese aflat la guvernare în acest moment. Considerăm imperativă organizarea alegerilor prezidenţiale în termeni restrânşi, în conformitate cu legea”, se menționează în declarație.
Menționăm, că mandatul actualului președinte Nicolae Timofti a expirat în luna martie curent. El va asigura interimatul funcției până la numirea unui nou șef de stat. Alegerea președintelui prin vot direct s-a decis ca urmare a unei Hotărâri aprobate de Curtea Constituțională la 4 martie, curent. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE