Potrivit acestuia, în cadrul acestui consiliu raional s-a mers pe calea declarată optimală – 27 de consilieri PLDM, PD și PL au semnat un accord de alianță. El oferea primei formațiuni pozitia de președinte de raion, iar celorlalte două, câte o funcție de vicepreședinte. A fost mai greu de convins liberalii, de aceea fracțiunea PD a făcut cedări în favoarea lor și, astfel, s-a format o majoritate confortabilă.
 
Însă, ședința de astăzi a adus surprize: reprezentantul PLDM, Grigore Cobzac, a fost ales președinte al raionului Hâncești, dar a fost susținut pe neașteptate și de consilierii PCRM. Iar imediat după aceasta a renunțat la prevederile acordului de alianță, refuzând să pună la vot alegerea vicepreședintilor de la PD și PL.
 
”Noul președinte este și deputat in Parlament, membru al AIE la nivel central, și reprezintă direct conducerea PLDM, dovedind ce credibilitate are aceasta ca partener, în general, inclusiv, când vorbeste de acorduri la nivel local. Cobzac a blocat luarea deciziilor în consiliul raional, cerând să se lămurească cu primăria din Hâncești (unde el insista că anume finul său de cununie să fie viceprimar). Iată adevăratele principii și valori, puse mai presus de accord, de cuvânt și de interdicția legală ca administrația raională să se amestece în afacerile autorităților de nivelul unu”, se spune în comunicatul PD.
 
PD atenționează că prin asemenea comportamente PLDM își creează o reputație, care lipsește de încredere potențialii săi parteneri și transformă exponenții acestei formațiuni într-un factor de destabilizare politică, atât la nivel local, cât și la scara Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE