Liderul fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț a menționat astăzi, 14 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că fracțiunea sa solicită susținerea colegilor din AIE, privind modificarea unor prevederi legale ce ține de procedura de numire, demitere din funcție a Procurorului General, Valeriu Zubco, precum și a altor procurori.

În acest sens, Streleț spune că liberal-democrații sunt îngrijorați de procesele, care se petrec în Procuratură și solicită reformarea acestei instituții. „Noi am inițiat reforma organelor interne, însă reforma Procuraturii stagnează. Vreau să vă mai aduc un citat din programul AIE: modificarea atribuțiilor procurorilor, modificarea procedurii de numire și destituire a procurorului general, precum și a celorlalți procurori. Având în vedere că se produc niște situații, care vin în contradicție cu prevederile legale, cu un an în urmă a fost semnată și o reformă a Procuraturii, și modalitatea de demitere din funcție a procurorilor”, a declarat Valeriu Streleț.
 
De asemenea, liberal-democratul susține că fracțiunea sa parlamentară a creat un grup de lucru, care a elaborat un proiect de lege privind reforma Procuraturii. „Având în vedere, că 1 an în urmă, motivul colegilor din AIE a fost ca să fie un proiect mai complex. Iată că suntem deschiși pentru a lărgi activitatea grupului de lucru, pentru a aduce o adevărată reformă în această instituție vitală pentru societate”,a mai spus liderul fracțiunii PLDM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE