Deputații din fracțiunea PLDM a părăsit sala de ședințe a Comisiei juridice, numiri și imunități. Asta exact în timp ce era examinată noua Lege a Procuraturii, informează Politik.md.
Liberal-democrații s-au declarat deranjați de faptul că au fost aprobate mai multe amendamente, care în opinia lor, schimbă radical esența noii Legi. „Noi nu vrem să participăm la această farsă, când vedem că unele amendamente denaturează Legea așa cum a fost ea gândită inițial. De aceea, noi părăsim ședința”, a declarat liberal-democratul Tudor Deliu. 
Noul proiect de lege cu privire la Procuratură vine să modifice modul de numire a Procurorului General, care va fi selectat în bază de concurs public organizat de către Consiliul Superior al Procurorilor, și nu va fi numit de președintele Parlamentului așa cum e în prezent.
Salariile procurorului se vor stabili în funcție de salariul unui judecător. Salariul defuncție  al procurorului se stabilește în funcție de nivelul procuraturii, în care își desfășoară activitatea și de vechimea în funcția de procuror.
Organele autoadministrării Procuraturii vor fi: Adunarea Generală a Procurorilor, Consiliul Superior al Procurorilor și colegiile din subordinea acestuia - Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor și Colegiul de disciplină și etică.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE