Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind un plan curajos de salvare, evaluat la 750 de miliarde de euro, într-un efort de a împiedica propagarea crizei elene, care amenință în prezent stabilitatea piețelor financiare din lume.
Banii vor putea fi folosiți pentru a ajuta economiile din zona euro care se confruntă cu probleme financiare.
Planul constă în 440 de miliarde de euro provenind de la guvernele din Eurogrup, 60 de miliarde de euro dintr-un fond UE de urgență și 250 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internațional, potrivit NewsIn.
La scurt timp după anunțarea deciziei, Banca Centrală Europeană a anunțat că este dispusă să cumpere obligațiuni emise de guvernele din zona euro și private, pentru a asigura lichiditatea pe piețe. De asemenea, Rezerva Federală americană a anunțat că va redeschide acordurile swap cu alte bănci centrale, pentru a se asigura că acestea au acces la dolari.
Șeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a dat asigurări că Fondul "este dispus să susțină ajustări individuale ale membrilor europeni și programe de salvare, prin trasarea și monitorizarea unor măsuri economice, precum și prin asistența financiară", atunci când i se cere.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE