”Cuvântul de ordine al cetăţenilor R. Moldova este conlucrare în sânul alianţei, deoarece ei sunt conştienţi de faptul că acolo unde există conlucrare şi înţelegere, există şi rezultate concrete”, se spune într-un comunicat al PL. 
 
De asemenea, PL consideră de maximă importanţă formarea rapidă a organelor puterii locale, în condiţiile asigurării guvernării democratice, şi reconfirmă poziţia sa fermă în favoarea creării alianţelor teritoriale ale partidelor componente ale AIE şi respingerea oricărei colaborări cu comuniştii.
 
PL optează  pentru stabilirea, de comun acord între componentele AIE anume la reuniunile Consiliului Alianţei, şi nu în alt format, a unei  agende benefice pentru R. Moldova.
 
”Stabilitatea politică este condiţia primordială pentru orice proces de reformă. De aceea, alegerea preşedintelui R. Moldova constituie obiectivul nr. 1 al AIE pentru următoarele luni. Astfel, implementarea reformelor se poate realiza cu succes în condiţiile mandatului deplin acordat de alegători la 28 noiembrie 2010, renunţându-se totodată la „duelurile politice” ce pot duce la noi alegeri parlamentare anticipate, pe care întreaga societate le respinge”, se mai spune în comunicatul PL.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE