Ofițerii CNA au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală în biroul unui angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit faptelor investigate, consultantul Secției Licențiere ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe. Acesta ar fi exercitat influență asupra unor membri ai comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul şi comercializarea de combustibil pe teritoriul Republicii Moldova. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

În cadrul perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat corespondența purtată anterior de angajatul ANRE cu reprezentantul agentului economic interesat de obținerea rezultatului urmărit, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat.

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

Conducerea urmăririi penale este asigurată de către Procuratura mun. Chișinău.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu un comentariu după ce biroul unui angajat, consultant al Secției Licențiere, a fost luat la puricat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA).

„Cu referire la acțiunile de urmărire penală desfășurate azi, 24.05.2024, de către ofițerii CNA în biroul de lucru al unui angajat, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică manifestă deschiderea și conlucrarea deplină în a oferi toate informațiile relevante cazului instrumentat și stabilirii adevărului.

Angajatul vizat a manifestat cooperare cu organul de drept și în următoarele zile se va prezenta la CNA pentru ulterioarele proceduri procesuale”, precizează reprezentanții ANRE.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE