Partidul Comuniştilor din R. Moldova anunţă despre iniţierea unui proiect de lege, pe care îl va transmite astăzi, 14 ianurie, Parlamentului ţării, anunţă Politik.md.
Despre aceasta a anunţat astăzi deputatul comunist, Mark Tkaciuk, care a menţionat că proiectul în cauză va fi deschis pentru semnare, către toţi deputaţii, indiferent de partidele şi mişcările pe care le reprezintă în organul legislativ al Republicii Moldova.
De asemenea, prin intermediul unui comunicat de presă, comuniştii anunţă că vor insista şi în continuare pe demiterea lui Valeriu Zubco şi a lui Ion Pleşca, pe care îi consideră „martori oculari şi complici ai tragediei”.
„Astăzi am aflat despre o nouă decizie a puterii – despre presupusa iniţiativă personală a lui Valeriu Zubco de autosuspendare din funcţia de Procuror General pe perioada investigaţiei. Acest gest era binevenit în prima zi a tregidiei. Astăzi, însă, după 22 de zile de la crima comisă, acest gest este perceput doar ca o palmă dată şi supremaţiei legii, şi principiilor democratice, şi opiniei publice. În loc să fie iniţiată urmărirea penală a Procurorului General în legătură cu tăinuirea evidentă a criminalilor şi a circumstanţelor crimei comise, noi vedem doar încercări cinice de a „muşamaliza” cazul neplăcut”, se arată în mesajul comuniştilor.
În context, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor declară, că în condiţiile create nu doar că insistă pe marginea convocării sesiunii extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova, dar şi înaintează cerinţa categorică – demisia imediată şi deplină a tuturor persoanelor de rang înat, începînd cu Procurorul Genral, Valeriu Zubco, implicaţi în incidentul dat. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE