PCRM cere demisia conducerii Parlamentului, după ce vineri, 9 septembrie, Biroul Permanent al Parlamentului a respins cererea comuniștilor de a convoca o sesiune specială a Legislativului. Anunțul a fost făcut de către deputatul comunist Sergiu Sîrbu, în cadrul unui briefing.
”Pentru prima dată în istoria RM conducerea Parlamentului a ignorant cerința a 35 de deputați și a refuzat convocarea unei sesiuni speciale a Parlamentului pe problema amenințării asupra securității economice și financiar-bancare a țării”, a declarat Sergiu Sîrbu.
Potrivit lui, acesta este un caz fără precedent când este încălcată direct și fără nici un argument Constituția RM. ”Argumentele expuse sunt ridicole și lipsite de bun simț. Toți membrii Biroului Permanent al Parlamentului, inclusiv PLDM, care ieri au luptat pentru convocarea acestei sesiuni,  au votat unanim pentru refuzarea cererii deputaților comuniști”, a spus Sîrbu.
De asemenea, comuniștii consideră că cei care se fac vinovați de acest atac nu vor fi trași la răspundere deoarece în spatele lui se află AIE. Mai mult, aceștia spun că  acest incident ar putea afecta dur procesul de negociere a acordurilor ce vizează aderarea Republicii Moldova la UE.
De menționat că, Biroul Permanent al Parlamentului a respins cererea PCRM privind organizarea unei şedinţe speciale a Parlamentului, pe motiv că 11 din cele 35 de semnături ale deputaţilor comunişti sunt prezentate în format electronic și nu sunt originale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE