Echipa Partidului "Moldova Unită", condusă de Vladimir Ţurcan, se alătură echipei Partidului Socialiştilor, condus de Igor Dodon. Anunțul a fost făcut public acum câteva minute de către cei doi lideri ai formațiunilor.

Potrivit celor doi lideri, ei își doresc ca în viitorul apropiat aceasta să fie cea mai influentă forţă politică de stânga.
 
„Stînga politică trebuie să fie gata să prezinte o ofertă politică destoinică, pentru a prelua puterea la următoarele alegeri parlamentare. Aici însă există probleme. PCRM nu mai este cel de altădată. Practic toţi profesioniştii şi majoritatea oamenilor moderaţi au plecat din PCRM. Acolo conducerea a fost monopolizată de extremişti şi de un lider obosit, care nu-şi mai poate controla vorbele şi acţiunile. Nu credem ca PCRM mai poate fi lecuit. Acest partid se va destrăma şi se va transforma într-o stafie politică”, se anunță în mesajul politicienilor.
 
Potrivit celor doi oficiali, alte partide pe stânga sunt abia în creştere. „În acest context, noi considerăm de datoria noastră ca politicieni şi foşti demnitari de stat să contribuim la consolidarea forţelor de stînga în Republica Moldova. Noi am urmărit foarte atent în ultima perioadă evoluţia forţelor politice de stânga, declaraţiile lor, gradul lor de maturitate politică şi am luat decizia comună de a ne uni forţele”, se mai anunță în mesaj.

Politicienii se arată siguri că exemplul lor va fi urmat şi de alţi foşti demnitari şi tehnocraţi, astfel urmând o restructurare politică de stânga. Deocamdată nu se cunoaște cum va fi numită noua structură politică și cine va fi liderul acesteia.

Cu mai multe detalii, însă ei vor veni în cadrul unui briefing, pe care-l preconizează în următoarele zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE