Când cercetătorii de la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) au anunțat descoperirea bosonului Higgs în această vară, Domenico Vicinanza, un compozitor profesionist și specialist în fizica particulelor la DANTE (Livrare de tehnologie avansată de rețea pentru Europa) a luat datele de cercetare a "particulei lui Dumnezeu" și le-a transformat într-o melodie, scrie Rtv.net.
Domenico Vicinanza a explicat cum a transpus bosonul Higgs în muzică, potrivit openculture.com:
"Ca să luăm o particulă subatomică ca bosonul Higgs și să-l transformăm într-o melodie, cu note, ce am făcut este să culegem informaţiile și să asociem fiecare dintre valorile numerice unei singure note pe un scor. Melodia practic urmează exact același comportament ca datele științifice afișate".
În luna iulie, cercetătorii de la CERN au anunţat descoperirea bosonului Higgs.
Bosonul Higgs, poreclit şi "particula lui Dumnezeu", este crucial pentru înţelegerea formării universului şi poate explica cum s-au alăturat particulele pentru a forma stele, planete şi chiar viaţa.
Este ultima piesă nedescoperită din Modelul Standard care descrie naşterea universului, acest model fiind pentru fizicieni ceea ce teoria evoluţiei reprezintă pentru biologi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE