Parlamentul își planifică pentru noua sesiune parlamentară de toamnă un pachet de legi, care prevăd reforme în sectorul bancar și cel al asigurărilor. Informația a fost oferită de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă.
„Criza economică, cu repercursiuni politice, a fost generată și de criza bancară, pentru a o asigura o stabilitate trebuie să luăm măsuri radicale și pe plan intern. Am avut discuții cu FMI, BM, iar în timpul apropiat să finalizăm pachetul legislativ privind reformarea sistemului bancar. Aici orbim despre transparentizarea acționarilor de la bănci, calitatea și eficiența managementului, tot ce înseamnă guvernanță corporativă.
Un alt punct la care ținem este - majorarea capitalului băncilor. R. Moldova e prea mică pentru 15 bănci comerciale, este părerea mea personală. Noi avem nevoie de bănci bune, care să asigure securitatea sistemului, ele ar trebui să treacă prin misiuni internaționale de audit, ca să poată fi luate măsuri.
Independența BNM - trebuie să venim cu legislația necesară și acest pachet de legi trebuie să fie expertizat de BERD, FMI și Banca Mondială”, a declarat Andrian Candu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE