Legislativul a aprobat astăzi un proiect de Hotărâre, prin care urmează să fie creat un grup de lucru, care va modifica Legea Electorală, informează Politik.md. Propunerea a parvenit din partea democratului Sergiu Sîrbu.
Potrivit autorului, grupul urmează să fie constituit din deputați, dar care vor consulta și experții în domeniul electoral, precum și cei din domeniul constituțional, astfel încât actuala legislație să fie adusă în concordanță cu decizia Curții Constituționale privind alegerea președintelui prin vot direct.
Inițial s-a propus ca fiecare grup parlamentar să-și delege câte un reprezentant în această comisie de lucru. Astfel, membri ai grupului de lucru vor fi: liberal-democratul Valeriu Ghilețchi, socialistul Vasile Bolea, democratul Sergiu Sîrbu, liberalul Roman Boțan, fostul comunist Igor Vremea și fostul liberal-democrat, George Mocanu. Comuniștii și grupul Leangă au refuzat să-și delege reprezentanți în acest grup.
Astfel, în termen de 30 de zile, se va veni cu modificările și completările necesare la Codul Electoral, pentru a pune în aplicare noile prevederi constituționale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE