Sâmbătă, 19 martie, se va desfășura evenimentul ”Ora Planetei”, la care vor participa mai multe localități din republică, aliniindu-se la acțiunea mondială Earth Hour 60+, care este menită să atragă atenția asupra încălzirii globale, schimbărilor climatice și reducerea poluării planetei, comunică Politik.md.
De la un început relativ timid de nouă orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, fiind o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar câțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. 
În context. Ministerul Mediului face un apel către toți cei interesați de mediu să stingă luminile în intervalul de timp 20:30-21:30 și să vină la concertul dedicat evenimentului „Ora Planetei”, care se va desfășura pe data de 19 martie, în intervalul de timp 18:30-21:30, pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău sau să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE