Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința extraordinară a Parlamentului în semn de protest. Aceștia acuză majoritatea parlamentară că ar promova agenda politică a Partidului Acțiune și Solidaritate. În replică, președintele Parlamentului declară că, de fapt, opoziția nu vrea să muncească.

În cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului, BCS a propus audierea ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, în legătură cu creșterea numărului de infracțiuni și de accidente rutiere. Totodată, aceștia și-au dorit să afle la ce etapă se află ancheta pe marginea cazului de la Aeroport. Deputații din opoziție au cerut și audierea ministrului Energiei, Victor Parlicov, în legătură cu informațiile demnitarului despre intenția de a privatiza rețelelel electrice RED Nord și FEE Nord, însă nici o propunere nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Am venit la ședința extraordinară a Parlamentului cu mai multe inițiative de interes public, dar niciuna nu a fost susținută de majoritatea parlamentară. Este vorba despre micșorarea prețurilor la pâine, susținerea în condițiile crizei a familiilor cu elevi la început de an școlar etc. Am încercat să analizăm ce este urgent de analizat în sesiunea extraordinară și nu am găsit niciun subiect care nu putea fi examinat or la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii septembrie, PAS merge în sesiune extraordinară pe agenda sa politică, iar BCS nu facem parte din această agendă politică și partinică. În semn de protest părăsim ședința de astăzi a Parlamentului”, a declarat socialistul Vlad Bătrîncea.

În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a criticat decizia BCS.

„Ieri am avut ședința Biroului permanent al Parlamentului la care au participat cred că vreo 5 reprezentanți ai stimatei opoziții. Niciunul dintre subiectele pe care le propun ei azi niciunul nu l-au propus la ședința Biroului Permanent. Asta vorbește despre ipocrizia, despre faptul că nu le este a munci, repede la odihnă. Au venit să bifeze că chipurile au fost la lucru, să ia banii pentru ziua aceasta muncită. Poate ar fi bine să modificăm Regulamentul Parlamentului pentru ca să nu fie plătiți”, a spus Igor Grosu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE