Experta independentă a ONU privind exercitarea tuturor drepturilor omului de către persoanele în etate, Claudia Mahler, efectuiază o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 7-16 noiembrie 2023.

În timpul vizitei sale, Mahler va evalua situația persoanelor în etate din țară, în special impactul pandemiei de COVID-19 și al războiului din Ucraina. 

De asemenea, va examina eforturile de punere în aplicare a standardelor internaționale și regionale de protecție și promovare a drepturilor omului pentru persoanele în etate prin politici și activități la nivel național, regional și internațional. Se va concentra, totodată, pe identificarea bunelor practici care au fost puse în aplicare pentru a promova respectarea drepturilor omului pentru persoanele în etate, inclusiv a drepturilor lor economice, sociale, culturale, civile și politice.

Experta va vizita mun. Chișinău, raioanele Soroca, Strășeni, Orhei şi Criuleni, precum și regiunea transnistreană. Se va întâlni cu reprezentanți ai statului, ai ONU, ai instituțiilor naționale pentru drepturile omului, ai organizațiilor societății civile care lucrează cu persoanele în etate, ai mediului academic, precum şi cu persoane în etate.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE