Președintele american, Barack Obama, a avut luni, 14 martie, o convorbire telefonică cu președintele rus, Vladimir Putin. Asta după ce liderul de la Kremlin a anunțat în mod neașteptat retragerea corpului principal al trupelor rusești de pe teritoriul Siriei, comunică Politik.md.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Casa Albă, în timpul apelului, liderului american i-a amintit omologului său rus și despre necesitatea de a îndeplini cerințele de bază ale Acordului de la Minsk.
„Liderii au discutat situația retragerii parțiale președintelui Putin a trupelor rusești din Siria, precum și măsurile suplimentare necesare pentru a finaliza punerea în aplicare a încetării ostilităților, în scopul de a promova negocierile politice pentru rezolvarea conflictului", se menționează în raportul oficial.
Totodată, Obama a salutat reducerea nivelului violenței în Siria de la începutul acestui armistițiu, dar a subliniat faptul că „continuarea forțelor ofensive ale regimului sirian subminează condițiile de încetare a ostilităților sub auspiciile ONU”. De asemenea, părțile au vorbit despre asigurarea accesului fără obstacole a ajutorului umanitar pentru poporul sirian.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE