Oazu Nantoi vrea să fie președintele Republicii Moldova. O declarație în acet sens a lansat Nantoi miercuri, 11 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.
“Nu sunt afiliat politic, nu am interese în sfera business-ului, nu dețin cetățenia altor state și mă oblig să fiu un președinte al tuturor cetățenilor RM, să fiu mai presus de concurența partidelor din actualul Parlament și nu voi fac jocul nici unuia dintre partide” , a mai declarat acesta.
Oazu Nantoi a menționat că va iniția imediat dialogul cu liderii fracțiunilor și grupurilor parlamentare în vederea susținerii acestuia la șefia statului.
Potrivit lui, în calitate de cetăţean al R. Moldova, mai puţin îl interesează persoana sa şi îşi doreşte să fie ales preşedintele acestui stat. "Ca cetăţean, m-am săturat de această mizerie. Noi, societatea civilă trebuie sa facem presiuni asupra guvernării, pentru a depăşi criza politică din ţară", a subliniat politicianul.
De asemenea, Nantoi a ținut să menționeză că, în cazul în care inițiativa lui va fi respinsă liderii AIE, “aceștia sunt obligați să prezinte o altă candidatură mai bună ca mine și să o voteze la 15 ianuarie 2012, punând capăt marazmului politic existent”, a conchis el.
Oazu Nantoi s-a născut la 3 februarie, 1948, în satul Vancicăuţi, reg. Cernăuţi, Ucraina. În 1970 a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău. Din 2000 până în prezent este director de programe în managementul conflictelor, Institutul de Politici Publice. Oazu Nantoi este căsătorit și are doi copii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE