Platforma „Demnitate şi Adevăr” pierde din credibilitate, iar cel mai mare risc care o paşte este dezamăgirea oamenilor care au ieşit la proteste. Declaraţia a fost făcută de către unul din fondatorii platformei, Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „Interpol” la postul de televiziune „TV7”, transmite IPN.
„Platforma civică ar fi obţinut mult mai mult dacă ar fi clasificat revendicările după prioritate. Trebuia să le ia pe toate pe rând. Trebuiau să înceapă mai întâi cu demisiile unor şefi de instituţii, apoi să ceară demisiile din funcţiile-cheie ale statutului. Dar ei au cerut totul odată, demisii în lanţ. Aşa ceva este imposibil, iar conducerea statului nici nu-i ia în serios”, a argumentat Nantoi.
Politicianul consideră că nici alegerile anticipate nu pot să aibă loc acum. „Îi admir pe aceşti oameni revoltaţi. Principala lor revendicare este desfăşurarea alegerilor anticipate. Dar acest lucru este imposibil. Constituţia nu permite.  Să admitem că vor fi acum anticipate. Lucrurile nu se vor schimba. Republica Moldova va rămâne acelaşi stat captiv, afectat de corupţie. Cred că cei din platformă ar trebui să profite de timpul rămas şi să se pregătească de următorul scrutin. În acest timp, liderii platformei urmează să se concentreze pe elementele captive din stat şi să le distrugă”, a spus Nantoi.
Referindu-se la formarea unui partid politic în baza Platformei DA, Nantoi a spus că trebuie să vină oameni noi. „În Republica Moldova este imposibil să construieşti un partid din virginităţi politice. Oricum, dacă se va decide constituirea unei formaţiuni politice în baza platformei, atunci trebuie să vină oameni noi, capabili să cureţe ţara de corupţie”, a declarat  politicianul.
Oazu Nantoi  a părăsit Platforma DA după ce a aderat la  Partidul Popular European din Moldova. În urma alegerilor locale din iunie 2015, el a devenit consilier municipal.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE