Cetățenii ar putea beneficia de noi compensații la gaz, iar până la sfârșitul lunii mecanismul va fi aprobat, a anunțat deputatul PAS, Radu Marian la un post de televiziune. El spune că, de această dată, compensația va fi oferită în baza unei cereri, iar prioritate vor avea șase categorii de gospodării.

„Noi pregătim mecanisme de compensare. Guvernul a publicat, deja, proiectul de lege și o să fie șase categorii de gospodării, în funcție de vulnerabilitatea lor energetică. Până la sfârșitul lunii iulie acest concept o să fie aprobat și oamenii o să cunoască cum pot beneficia de ajutor. Noi iarna trecută am compensat aproximativ 3500 de lei pentru sezonul rece per gospodărie, iar anumite gospodării au beneficiat de sprijin deși nu aveau nevoie. Acum va fi un pic diferit, o să ajutăm mai mult pe cei care au nevoie și mai puțin pe cei care își permit.  Așteptăm decizia ANRE-ului, totodată vrem să vedem și auditul Curții de Conturi la Moldovagaz pentru a înțelege cum se cheltuie banii acolo. Obiectivul nostru este ca pentru următorul sezon rece, oamenii să nu plătească mai mult decât au plătit anul precedent. Dincolo de asta, analizăm opțiunea de a crea un program de a oferi lemne de foc pentru anumite familii vulnerabile la sate”, a concluzionat Radu Marian.

Recent, Moldovagaz a solicitat, din nou, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetica  să majoreze prețul la gazele naturale începând cu 1 iulie cu 45%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE