O nouă misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) este așteptată la Chișinău cât mai curând. Și asta pentru a putea negocia cu ei un nou contract de împrumut, fapt ce va permite luarea unor alte împrumuturi de la alte instituții financiare internaționale, anunță Politik.md.
În acest sens, Valeriu Streleţ a anunţat astăzi la şedinţa Guvernului că a transmis o scrisoare către FMI, prin care solicită trimiterea de urgenţă a unei misiuni la Chişinău. De asemenea, Streleț a spus că a solicitat să i se răspundă și când urmează să vină această misiune.
Noul premier a mai vorbit și despre priorităţile sale pe termen scurt, printre care: stabilitatea macro-financiară, reformarea justiţiei, combaterea corupţiei, construirea infrastructuri de interconexiune cu România, pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru noul an de studii etc. Un alt subiect menționat de Streleț este elaborarea unei Hotărâri de Guvern, privind acordarea de compensaţii păturilor social-vulnerabile în legătură cu scumpirea tarifelor la gazele naturale şi energia electrică.
Amintim, că O misiune FMI urma să ajungă la Chişinău la jumătatea lunii iunie, dar vizita a fost anulată din cauza demisiei fostului premier, Chiril Gaburici. FMI condiţiona atunci reluarea creditării Republicii Moldova de lichidarea celor trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, de la care au fost delapidate credite în sumă totală de  aproximativ un miliard de dolari.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE