În cadrul unei manifestaţii organizate sâmbătă în faţa reprezentanţei cubaneze pentru a cere democratizarea insulei, femeia diplomat, care este căsătorită cu ambasadorul cubanez la Oslo potrivit presei, a atacat-o pe Alexandra Joner, o artistă în vârstă de 19 ani care filma evenimentul.
"S-a aşezat în faţa mea. Nu i-am zis nimic. Dar a început să îmi adreseze insulte în spaniolă. A făcut fotografii cu mine şi i-am cerut să înceteze", a declarat Alexandra Joner pentru postul de televiziune TV2 Nyhetskanalen.
"Am pus mâna în faţa camerei şi ea m-a muşcat", a adăugat ea.
Incidentul poate fi văzut pe o înregistrare video realizată de tânără. În fotografiile apărute în presă este vizibilă urma unei muşcături pe mâna stângă a femeii.
"Muşcăturile de oameni sunt mai periculoase decât cele de câine. Trebuie să iau antibiotice acum", a adăugat Alexandra Jones.
Membrii opoziţiei norvegiene au cerut expulzarea diplomatului.
"Nu am primit nimic din partea poliţiei şi nu ştim despre acest caz decât ce s-a publicat în presă", a comentat Bjoern Jahnsen, purtătorul de cuvânt al Ministerului norvegian de Externe. "Dacă presupusul incident face obiectul unei plângeri la poliţie, Ministerul de Externe va fi sesizat în legătură cu acest caz".
Niciun comentariu nu era disponibil din partea ambasadei cubaneze.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE