Astăzi au fost operate un șir de modificări de cadre în instituțiile guvernamentale. Ministerul Afacerilor Interne s-a ales cu un nou viceministru. Este vorba despre Dorin Purice, care până în prezent a deținut funcția de șef al Poliției de Frontieră.
În același timp a fost demis din funcția de viceministru, Veaceslav Ceban. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a anunțat și propunerea de decret către președintele țării ca în funcția de comandant al trupelor de Carabinieri să fie propus – Ion Țurcan, despre care presa a scris că a „fost un controversat general, care a condus brigada Fulger”. În funcția de secretar de stat al MAI a fost propus Mihai Beregoi, fost consilier în domeniul apărare și ordine publică al ex-premierului Valeriu Streleț.
În funcția de secretar de stat al MAI a fost propus Mihai Beregoi, fost consilier în domeniul apărare și ordine publică al ex-premierului Valeriu Streleț. Iar noul șef al IGP a fost numit Alexandru Pânzari, care a fost vizat de o investigație jurnalistică, potrivit căreia el oferea informații pentru omul de afaceri Renato Usatîi. Din 2015, Pânzari a asigurat interimatul funcției de director al Departamentului Instituțiilor Penitenciare.  
Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală s-a ales cu un nou director adjunct. Este vorba despre Andrei Popa, care-l va înlocui pe Ion Țiganaș. Astăzi Guvernul a aprobat demisia lui Țiganaș, care a depus o cerere în acest sens. 
Ministerul Economiei a anunțat despre numirea unui nou secretar de Stat. Este vorba despre Angela Susanu, care până în prezent a fost director adjunct al Agenției Propietății Publice. Ea a mai activat în cadrul Ministerului Economiei în calitate de șef adjunct al Direcției juridice, dar și specialist coordonator în Direcția generală dezvoltare legislație economică a Ministerului. 
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, va ocupa de astăzi și funcția de membru al Comisiei Unificate de Control. Până în prezent el a asigurat interimatul funcție de șef al IGP.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE