Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat miercuri, 12 iunie, candidaturile lui Sergiu Brigai și Sergiu Russu în funcțiile de procurori adjuncți ai procurorului general, la propunerea șefului Procuraturii Generale, Ion Munteanu.

Sergiu Russu a ocupat până acum funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), iar Sergiu Brigai a fost adjunct al lui Ion Munteanu în perioada în care acesta deținea interimatul la șefia Procuraturii Generale.

Presa scrie că Sergiu Brigai ar putea să nu treacă evaluarea Vetting deoarece a fost supus unei proceduri similare când a candidat pentru postul de judecător al Curții Supreme de Justiție.

Totodată, șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale rămâne încă vacantă. CSP nu a luat o decizie privind numirea șefului acestei procuraturi specializate dar i-a numit pe doi adjuncți interimari . Este vorba de Alexandru Machidon și Dumitru Robu

Alexandru Machidon a deținut anterior interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii raionului Orhei, iar în 2017 a fost adjunct al procurorului-șef al procuraturii raionului Criuleni. Totodată, Dumitru Robu a asigurat șefia interimară a Procuraturii Generale timp de un an, în 2022, după suspendarea din funcție a fostului procuror general Alexandr Stoianoglo.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE