Situația care se află la moment este foarte dificilă, nu există soluții simple care se pot de rezolvat imediat, a declarat Igor Boțan, directorul executiv, ADEPT pentru Politik, joi, 30 iulie.
”La moment este nevoie de un dialog politic cu o agendă largă în care să fie discutate un șir de teme. Ce să facă cu situația din țară, cu mass-media care continuă să ”spele” creierii oamenilor, ce să se facă și cum să se investigheze evenimentele din 7 aprilie”, a menționat Boțan.
Întrebat ce soluții crede că ar fi posibile, directorul executiv ADEPT a spus: ”Soluții rapide nu vor fi. Trebuie să înceapă un dialog politic între cele 5 partide politice, să fie elaborată o agendă la care să fie prezenți și câțiva mediatori din partea Uniunii Europene. Eu nu cred că vor fi soluții rapide și spectaculoase pentru că situația e foarte tensionată, dar interesantă”.
Se vehiculează tot mai des despre ”proiectul Lupu” că ar fi proiectul comuniștilor, însă Igor Boțan este de părere că: ”este proiectul lui personal, dar depinde de modul în care va dispune de această situație în care se află. Astfel de vorbe se tot spun, dar Lupu ce trebuie să facă? să spună da stimați lideri ai opoziției liberale ați avut dreptate pentru că dacă aș spune altfel v-aș pune într-o situație proastă, ar trebui să spun că ați mințit sau viceversa? Ce să facă Lupu?”
”Cred că Lupu este deținătorul acțiunii de aur care poate juca o partidă excelentă dacă nu se grăbește își poate lărgi aria de influență și asta trebuie să o facă”, a conchis Boța.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE